Рис пропарений, в мішках по 25 кг.
Рис відрізняється багатим вмістом вуглеводів і відносною бідністю білкових речовин. Частка перших в сухій речовині доходить до 70%, друге ж, як правило, не більше 12%. Зола рису багата фосфорною кислотою [3].
Вважається основним (національним) продуктом харчування в країнах Південно-Східної Азії і Китаї. Так як в очищених зернівках залишається мало вітамінів, подібна популярність рису приводила до широкої поширеності захворювання бери-бери [3]. З рисового зерна виробляються крупа і крохмаль, з рисових зародків одержують масло. Борошно рисове без домішки будь-якої іншої мало годиться для приготування хліба, головним чином з неї варять каші або готують пироги; в більшій кількості вона надходить на косметичні фабрики, на переробку в пудру. [4] Існує безліч страв на основі рису, найвідоміші з яких плов, різотто і паелья. В Японії з нього роблять коржики «моті» і особливі солодощі для чайної церемонії.
В Америці, Африці і Азії рис служить для приготування різних спиртних напоїв, а в Європі з нього отримують спирт. [4] Традиційне рисове вино популярно в Китаї, в Японії з рису виробляють національні спиртні напої різної міцності - саке, сетю, аваморі. У Кореї рис і відходи його приготування є основою багатьох традиційних напоїв, таких як сикхів і суннюн.
Проводиться також повітряний рис, по консистенції схожий на попкорн, тільки гладкий і округлий. Іноді його формують у вигляді карамелізованих плиток, як козинаки.
З рисової соломи виробляють рисовий папір, картон, плетені вироби. Рисова солома товста і м'яка; вона служить найчастіше для підстилки в хліві і в цілому для виготовлення плетених речей малопридатна. Солом'яні капелюхи, збувається за вироби з рисової соломи, насправді фабрикуються з вельми тонких стебел жита і пшениці. [4]
Висівки, що залишаються при очищенні рису представляють хороший корм для птиці і домашніх тварин; курмаком в Середній Азії годується птах, а рисова полова, з домішкою розбитих зерен, служить відмінним кормом для домашніх тварин. [4]
- Ціна: Ціну уточнюйте