Камедь ксантанова розфасована в мішки по 25 кг.
Ксантова камедь (ксантан) — природне хімічне з'єднання формули (C35H49O29)n, харчова домішка Е415, належить до групи стабілізаторів.
За хімічною природою ксантанова камедь являє собою полісахарид, отриманий способом ферментації з використанням бактерії Xanthomonas campestris. У життєвому циклі бактерій слугує їм захистом від вірусів і пересихання, тому може використовуватися в косметичних засобах для зволоження шкіри. Виробництво ксану ґрунтується на аеробному бронінні в водному розчині вуглеводів, джерела азоту та ін, після чого середовище пастеризують і осаджують спиртом або очищають методом мікрофільтрації.
Властивості ксанту регулюють зміни умов життя бактерій. Головний ланцюг полімеру ідентична молекулі целюлози. Відгалуження являють собою залишки молекул глюкози, маннози, глюкуронової кислоти, а також піровинограднокислі (піруваті) й ацетильні групи. Число піруватих груп визначає в'язкість водних розчинів ксану. Для харчових цілей кислотні групи нейтралізують, переводячи ксантан у калієві, натрієві або кальцієві солі.
Ксантанова камедь застосовується в процесах видобутку нафти та газу (бурові розчини з вмістом камеді до 2% для буріння горизонтальних і похило спрямованих свердловин).
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
- Ціна: Ціну уточнюйте