Крупа гречана.
Мішки по 25 і 50 кг.
Крупа, яка надходить в продаж, що пройшла гідро- і термообробку (від чорного до світло-коричневого кольору), використовується для приготування гречаних каш, запіканок, пудингів, котлет, супів. Зерно гречки мелють на борошно, але через відсутність клейковини вона непридатна для випічки хліба, і її використовують для млинців, оладок, коржів, галушок. Непрожареної крупа (зелено-трав'янистої кольору) набагато рідше використовується для приготування каш, рідше зустрічається у продажу і менш відома споживачам на території колишнього СРСР.
З суміші гречаної і пшеничної (або інший) борошна отримують локшину, макаронні вироби, які є традиційними для японської (соба) і альпійської італійської (піццокері) кухонь. У Франції традиційні бретонські млинці (фр. Galette bretonne) робляться з гречаного борошна. Традиційним блюдом східноєвропейських євреїв є «каша варнішкес» - гречана каша, змішана з вермішеллю. Широко використовується як гарнір в країнах колишнього СРСР, і вкрай мало в європейських країнах, за винятком вищезгаданих прикладів. В останні роки деяке збільшення споживання продуктів з гречаної крупи на Заході пов'язане з використанням її в дієтичних цілях.
- Ціна: Ціну уточнюйте